Brad Keimach 1986-ban szerzett diplomát a híres New York-i Juilliard School-ban, majd a Carnegie Hall-ban debütált. Leonard Bernstein nagy hatást gyakorolt rá, a tanára és egyben a mentora volt. Keimach több zenekar zenei igazgatója vagy vendégkarmestere. A kiemelkedő muzsikusok között különlegessé teszi az a tény, hogy 12 éve jógát is tanít. Egyik kritikusa így írt róla: Keimach táncol a karmesteri dobogón, mint egy dervis, a belőle áradó energia ragályos, határozottan inspiráló.

hírességek jóga oktatás légzés pozitív gondolkodás
Karmesteri pálca és jógaszőnyeg

Keimach nem csak a New York-i Filharmonikusokat vezényelte, emellett zenei pedagógus, zenetörténész és jógaoktató, aki kapcsolatot lát a zeneszerzés, a klasszikus darabok előadása, valamint a jóga között. „Mindkettő mély belső munka, és mindkettőnek van egy külső megnyilvánulása.” A 90-es években Los Angelesbe költözött. A Glendale Ifjúsági Zenekar élén a keze, arca, egész teste szerető gesztusokat és biztató mosolyt sugároz, így ösztönzi a gyerekeket.
Friss levegő, napfény, tengerpart – kevés szebb helyet lehet elképzelni a jógaórák számára. Az időjárás lehetővé teszi, így Keimach még télen is tanít, a tengerparti órákat folyamatosan hirdetik.

hírességek jóga oktatás légzés pozitív gondolkodás
Brad Keimach az ifjúsági zenekar élén

 
Brad Keimach számára a légzés egyfajta mozgó meditáció. Huszonöt éven át zenei vezetőként tevékenykedett, ideális tolmácsa a légzőgyakorlatoknak, mert művészként is meg kellett tanulnia az elme szabályozását, sőt a pontos levegővételt is. Max Strom, a híres jógatanár, író és szónok tanítványa volt, aki nem véletlenül idézte a szufi mondást, amikor összekapcsolta a jógát a zenével:

„Ma a zene gyakran csak időtöltés, Isten felismerése helyett eszköz Isten elfelejtéséhez. Ahogy használja valaki a dolgokat, az alakítja erényévé vagy hibájává.”

hírességek jóga oktatás légzés pozitív gondolkodás
Jóga a tengerparton

Brad jógaóráin összeolvad a karmesteri pálca és a jóga, egy szimfonikus jógát alkotva, amely kiemeli a klasszikus zene rendezettségét, speciális módon vezetve a gyakorlókat. A zenekarral több ezer órát próbálunk egy darabot, hogy egyedülálló, lenyűgöző teljesítményt nyújtsunk – mondta. – Ehhez együttműködésre van szükség. 

A jógaóráit „együttérzés a tettekben” kifejezéssel jellemezte, és rendszeresen idézi egykori tanára, Max Strom figyelmeztetését: Minden nap tele van lehetőséggel. E csoporton kívül az emberek kilencvenkilenc százaléka csupa stressz, jobban, mint te most. Ne vedd át a stresszt, inkább add nekik a békédet. 
 
 

Kapcsolódó cikkek