Christen Press az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottjának a tagja. Amikor a csapat 2015-ben a világbajnokságon Ausztrália ellen játszott, Press a 61. percben megszerezte karrierje első vb-gólját. Néhány hónap múlva a Yoga Digest címlapján szerepelt. Mivel naponta jógázik, szívesen beszélt a jóga iránti elkötelezettségéről. Kedvence a csokoládé, és szereti a meditációs gyakorlatokat – mert mindkettő édes.

hírességek egészség sport táplálkozás fitness jóga hatásai

A 2015-ös női labdarugó világbajnokságot az Egyesült Államok nyerte. Az idén a válogatott a negyedik olimpiai aranyérmét szeretné elnyerni Rio de Janeiróban. Christen Press, a 26 éves profi labdarúgó is hozzájárult a tavalyi sikerhez. Kora gyermekkorától rajongott ezért s sportágért, ifjúsági bajnok is volt. Rövid ideig Svédország csapatában játszott, 2013-ban mint a szezon gólkirálya, 23 góllal megnyerte az Aranycipő díjat. Minden egyes nap meditál, és ez még fontosabb számára akkor, amikor játszik, mert energikus, ideges embertípus.

Hogyan kerültél kapcsolatba az Ájurvédával? – kérdezte tőle egy újságíró.
– A nővérem, Channing Press révén. Ő Indiában védikus meditációt tanult és később nekem is tanította. Az ő életét teljesen átalakította a meditáció. A középiskolában és az egyetemen, amikor hatalmas nyomás nehezedett rá, a depresszióval küzdött. Most boldogan él, a tudásával szolgál másokat.
A meditációt én többnyire a stressz enyhítésére használom, hogy segítsen lecsendesedni a rohanásban, és száműzze az ideges gondolkodást. A védikus meditáció egy ősi gyakorlat. Az előnyeit azonnal érezni lehet, az elme megnyugszik. A meditáció során bizonyos mantra recitálása mély relaxációhoz vezet. Ez nem eufóriáról szól, másfajta pihenés. Saját tapasztalataimra hivatkozva mondom, hogy elmarad a szorongás, az elme csapongása, a nyugtalanság. Én a védikus meditációnak azt a fajtáját végzem, melyben a tanítvány egy ősi szanszkrit mantrát kap a gurujától, azon meditál, és azt nem mondja el másnak.

Azt hiszem, a meditáció a nyugtalanság ellenszere. Soha nem gondolkodom a külvilágon és a kommentárokon, miközben játszom. 

"A meditáció és a jóga megtanított a koncentrálásra és az egyenletes cselekvésre. "

Folyamatosan a jelen pillanatban tart, képes távol tartani a beszivárgó gondolatokat. Élvezem a kiegyensúlyozó ászanákat, és nagy segítséget jelentenek nekem azok, amelyek oldják a hát, a váll és a nyak feszültségét.

A foci csatárról megjegyezték, hogy nyilvánvalóan van valami kapcsolat az étkezése és az étrendje, meg a mozgás között, mert hihetetlenül szép a bőre. Általában valamilyen gyümölcsturmixot eszem – mesélte Christen –, és nagy rajongója vagyok a müzlinek. Sokszor eszem keveset a nap folyamán, de gyengém a csokoládé. Nem fogyasztok húst, szeretem a quinoát pirítva, egy finom mártással, néhány zöldségfélével vagy a rizs alapú vacsorát kora este.

hírességek egészség sport táplálkozás fitness jóga hatásai
"A jóga nekem azt jelenti, hogy egy boldogabb futballistává válok." Robert Sturman fotóművész és jógaoktató képe

 Amikor képes vagyok gond nélkül játszani dinamikusabb és természetesebb vagyok. A nemzeti csapat jó néhány tagja is rendszeresen jógázik, tisztában vannak azzal, hogy eredményesebb sportolók lesznek általa.

Kapcsolódó cikkek