Rajni Tripathi Chicagóban élő, több tudományt, szakterületet érintő jógatanár. Együttműködik olyan társadalmilag tudatos vállalkozásokkal, amelyek pozitívan befolyásolják az embert és környezetét, valamint védik az állatokat. Segít az anyáknak, a „Tudatos és szent szülés” hirdetője. Alapítója és ügyvezető igazgatója a RajniOYoga nevű szervezetnek, amely lehetővé teszi a jóga hiteles és élő gyakorlását mindenki számára. Nem ő az első, aki kijelenti, hogy a jóga célja: egyensúly az elme, a test és a lélek között.

egészség pozitív gondolkodás jóga kezdőknek
Sokan azt gondolják, hogy a rugalmasság elengedhetetlen a jógázás elkezdéséhez. Rajni Tripathi jógaoktató szerint ezen logika alapján csak az eleve tiszta emberek fürödhetnének.

Indiai öröksége megismertette a keleti filozófiákkal és gyógyító módszerekkel. Indiában tanult, s már gyermekként gazdag szellemi kincsesbányának találta a keleti kultúrát. A jóga és a meditáció révén arra inspirálja az érdeklődőket, hogy önmagukkal mélyebb kapcsolatot találjanak. Ennek segítségével nem jelent negatív befolyást semmilyen társadalmi beszűkítés, sem a depresszió, a testi panaszok vagy a negatív érzelmi reakciók. Mivel ezek súlyos egészségkárosodással járnak, az egészség érdekében feltétlen változásra van szükség: pozitív perspektívára, életmódbeli váltásokra. Rajni Tripathi célja, hogy megossza és terjessze az általa megismert és elsajátított gazdag, holisztikus módszertanokat, melyeknek egyik része a jóga.

Több száz tanítási óra tapasztalata áll mögötte. Nevetve mesélte el azt a gyakori kifogást, amit már sokszor hallott pályafutása során, amikor kiderült, hogy jógaoktató: „Sajnos én nem jógázhatok, nem vagyok elég rugalmas.” Igazán? – kérdezne vissza ilyenkor. – Nyilvánvaló, hogy éppen ezért ideje lenne elkezdeni, és ezáltal megszerezni a hajlékonyságot. Ez olyan, mintha azt mondaná valaki: „Nem tudok zuhanyozni, mert túl koszos vagyok.”

gyéni jóga tanfolyamokat tart kismamáknak, szülés előtt és után. Az általa alapított RajniO jóga szervezet nevében az "O" ​​szimbolikus. A ciklikus élet jellegét jelenti, azt az egyszerű tényt, hogy minden vég egy új kezdet, és minden kezdet egy másik része az utazásnak, ahol az állat, a bolygó és az emberi élet összefonódik.

egészség pozitív gondolkodás jóga kezdőknek
Rajni Tripathi Chicagóban élő,
több tudományt, szakterületet
érintő jógatanár.

Rajni Tripathi vegetariánus. A jóga mellett másik nagy szenvedélye az állatok védelme. Olyan non-profit szervezeteket támogat, melyek célja az állatok természetes életterének a megóvása. Különösen az elefántok védelmére fókuszált, és a vadvilág pusztító hatásai, az afrikai orvvadászat ellen küzd. Különböző módon, sokféle program és előadás segítségével, szenvedélyesen hívja fel a figyelmet az atrocitásokra, az emberi viselkedés más érző lényekkel szembeni lesújtó hatásaira. Ilyen például a nagyüzemi állattartás szerencsétlen lényeinek elfogyasztása – mondja.

Egy gyönyörű szanszkrit mantra olvasható életrajza alatt: lokah samastha sukhino bhavanthu.
„Minden élőlény mindenhol legyen boldog és szabad, életem gondolatai, szavai és tettei járuljanak hozzá valamilyen módon, hogy ez a boldogság és szabadság mindenki számára elérhető legyen.”

Kapcsolódó cikkek