Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
aug 28

Jóga gyakorlatok a Gangesz partján

Annyira örültem ennek a jóga videó elkészülésének! Nem csak azért, mert India legszebb helyein forgattuk, hanem azért, mert sikerült benne mindent elmondanom, amit a jógáról, mint mozgáskultúráról és meditációs formáról tudni kell ahhoz, hogy  a legmegfelelőbb mozgásformát és jógaoktatót választhasd. A jóga hatásai is szóba kerülnek, sőt jóga gyakorlatok is belefértek, ráadásul India szent helyein, ahol évezredek óta gyakorolnak a jógik. 

Láthatod a jógás filmben Vrindávant, Varanászit, Hrisikést és más szent helyeket is. Mindenképpen érdemes megnézned ezt a jóga videót, ha valamilyen mozgásban gondolkodsz. Akkor is, ha már sportolsz vagy bármi mást gyakorolsz, mert nagyon jó kiegészítés  és önfejlesztés lehet. Aztán pedig ha ráharapsz a jóga ízére, nem tudod abbahagyni. Így jártam én is. Tartalmas időtöltést kívánok a jóga film megtekintéséhez!

Ha pedig többi saját indiai filmünkbe is belenéznél, akkor látogasd meg YouTube csatornánkat.

Tovább olvasom

jan 01

Kungfu jóga - amikor Hollywood és Bollywood összefog 

A két nagyhatalom, Kína és India között megállapodás jött létre három közösen készítendő filmről, mely ötvözi a kínai harcművészetet és az indiai kultúrát. Két neves színész, Jackie Chan és a bollywoodi Aamir Khan játsza a főszerepet. Csak egy szokásos akciófilm kerül a filmvászonra, vagy a harcművészeti kultúra és a jóga bölcsessége is megmutatkozik majd?  

jóga videó hírek hírességek film

Az első film címe Kungfu jóga lesz, mivel a Kungfu az egyik legkiemelkedőbb harcművészeti technika Kínában, a jóga pedig szorosan hozzátartozik az indiai élethez. Mindkettő lehet csupán erőgyakorlat, de lehet életvitel, komoly filozófiai háttér is.

A második film története Xuanzang, a VII. században élt buddhista szerzetes különös élete kötül forog. Xuanzang tudós, utazó, és fordító volt. Állítólag volt egy álma, mely meggyőzte őt az Indiába való vándorlás fontosságáról, bár abban az időben tiltották a külföldi utazást. Mégis eljutott Indiába, hogy tanulmányozza a buddhizmust, majd visszatérve hazájába szanszkritról kínaira fordította a buddhista szent iratokat.

A harmadik filmről még nem árultak el sokat a kínai médiahatóságok, tervezett címe Pusztítás Indiában, és egy filmsztár, Wang Pao Csiang rendezi.

Az viszont sokkal izgalmasabb téma, hogy vajon a koprodukció mennyire lesz mindkét ország megelégedésére. Vannak ugyanis kényes pontok, hiszen nem is olyan régen Kína és India még hadban állt egymással. Az is lényeges kérdés: mennyire tudja majd a fim visszaadni mindkét kultúra nagyszerű vonásait, úgy dicsőítve sajátját, hogy az ne sértse a másik érdekeit.
E két nemzettől független nagyközönség szintén érdeklődve várja, vajon milyen kulturális értékeket tükröznek, milyen üzenetet közvetítenek majd. 

jóga videó hírek hírességek film

Tovább olvasom


Jóga Webshop

Jóga otthon tudásanyag

Jógás film Indiában

Jóga tippek

blogavatar

A jóga ősi tudományának hozzád szóló életvezetési tanácsai. Jóga kezdőknek és gyakorlóknak, jóga gyakorlatok, tanulságos történetek. Az inbound jógatradíció a jóga sok évezredes tudományát hivatott továbbörökíteni. Nemzetközi háttérrel rendelkező jógaiskolánk megtalálható a világ számos országában. Inbound Jóga Budapest VII. Tivadar utca 3. - Budafok XXII. Szebeni u. 6. Szja felajánlásával segítheti alapítványi tevékenységeinket. Adó 1% India Klub Alapítvány – Adószám: 19561383-2-43

Kövess minket!