A két nagyhatalom, Kína és India között megállapodás jött létre három közösen készítendő filmről, mely ötvözi a kínai harcművészetet és az indiai kultúrát. Két neves színész, Jackie Chan és a bollywoodi Aamir Khan játsza a főszerepet. Csak egy szokásos akciófilm kerül a filmvászonra, vagy a harcművészeti kultúra és a jóga bölcsessége is megmutatkozik majd?  

jóga videó hírek hírességek film

Az első film címe Kungfu jóga lesz, mivel a Kungfu az egyik legkiemelkedőbb harcművészeti technika Kínában, a jóga pedig szorosan hozzátartozik az indiai élethez. Mindkettő lehet csupán erőgyakorlat, de lehet életvitel, komoly filozófiai háttér is.

A második film története Xuanzang, a VII. században élt buddhista szerzetes különös élete kötül forog. Xuanzang tudós, utazó, és fordító volt. Állítólag volt egy álma, mely meggyőzte őt az Indiába való vándorlás fontosságáról, bár abban az időben tiltották a külföldi utazást. Mégis eljutott Indiába, hogy tanulmányozza a buddhizmust, majd visszatérve hazájába szanszkritról kínaira fordította a buddhista szent iratokat.

A harmadik filmről még nem árultak el sokat a kínai médiahatóságok, tervezett címe Pusztítás Indiában, és egy filmsztár, Wang Pao Csiang rendezi.

Az viszont sokkal izgalmasabb téma, hogy vajon a koprodukció mennyire lesz mindkét ország megelégedésére. Vannak ugyanis kényes pontok, hiszen nem is olyan régen Kína és India még hadban állt egymással. Az is lényeges kérdés: mennyire tudja majd a fim visszaadni mindkét kultúra nagyszerű vonásait, úgy dicsőítve sajátját, hogy az ne sértse a másik érdekeit.
E két nemzettől független nagyközönség szintén érdeklődve várja, vajon milyen kulturális értékeket tükröznek, milyen üzenetet közvetítenek majd. 

jóga videó hírek hírességek film