A szülei orvosi egyetemre küldték, de jogász lett belőe. A végén pedig jógi. Egy indiai nő sikertörténete. A „Reddy set jóga!” egy mobil jógastúdió jóga és wellness programokkal, gyerekek és felnőttek számára, iskolákban, nonprofit szervezetekben, valamint a munkahelyeken. A jóga, az egészséges táplálkozás és wellness programok által minőségi idótöltést kínál gyerekeknek és szüleiknek, tizenéveseknek és a tanároknak egyaránt. A chicagói jógastúdió létrehozója az indiai származású csodaszép Shruthi Reddy, aki ügyvédi karrierjét tette félre, hogy a meditáció és az egészséges életre nevelés által segítsen. 

hírességek india pozitív gondolkodás
Shruthi Reddy, a jogászból lett jógini életét a közegészségügyre tette. 

Így beszél pályájáról: Mint sok más, első generációs indiai-amerikait, először a tudományos pálya vonzott. A szüleim azt akarták, hogy orvosi egyetemre menjek. Aztán mégis a jogi kart választottam, mert volt bennem egy, az igazságosságba vetett erős hit. A szüleim idegesek voltak, mert úgy gondolták, az ügyvédek korruptak, az orvosok viszont az emberiség segítői. Bár én szerettem a jogot az egyetemi évek alatt, ügyvédként nagyon más volt a helyzet. 

Otthagytam a társasági jogot, hogy valami „értelmeset” keressek, és nem sokkal később, ügyvezető igazgató lettem egy non-profit szervezetnél. Ez még mindig nagy horderejű, magas stresszel járó munkát jelentett. Ennek eredményeként nagyon beteg lettem, és elment a hangom három hónapig. Az orvosok nem tudták kitalálni, hogy mi volt a baj, és a folyamatos egészségügyi problémák depresszióhoz vezettek. Mivel nem tudtam beszélni, ez szinte lehetetlenné tette, hogy végezzem a munkámat, és megnehezítette a mindennapi dolgokat is. Különböző gyógyszereket írtak elő a jószándékú orvosok, de köztudott, hogy mindegyiknek mindig van mellékhatása, és én még inkább rosszul lettem.

Szerencsémre találkoztam egy orvossal, aki a holisztikus megközelítés híve. Elkezdtem jógázni, megváltoztattam az étrendemet, és lassan elhagytam az összes gyógyszert. Saját gyógyulási folyamatom lett az ihletője annak, hogy megosszam a jóga örömét és a táplálkozási terápiákat másokkal, akik szintén szenvednek. Megfigyeltem, hogy egyre több barátom gyerekeit diagnosztizálták hiperaktivitással, szenzoros integrációs bajokkal, asztmával és más egészségügyi problémákkal.

hírességek india pozitív gondolkodás

Tudtam, hogy a jóga javíthat minden élethelyzetben. Világossá vált számomra, hogy a társadalom óriási stresszt visz a gyerekek életébe, úgy érzem, hogy a stressz közegészségügyi kérdés, és úgy terjed, mint egy betegség. Szerettem volna tenni valamit, hogy segítsek. Így lettem jóga-oktató, és elkezdtem a Reddy szett jógát. Megtiszteltetés volt számomra, amikor Patti Tripathi felkért, hogy vegyek részt abban a különleges naptár-kampányban, mely a nők védelmében és jogaik kiemelése érdekében készült. Jogi pályám során korábban is a bántalmazott nőket védtem. 

Shruthi Reddy a különféle műhelyek és képzések révén ugyancsak felkészült a nagyváros kihívásaira. Ilyen a „Családi jóga”, „Egészséges az otthoni vacsora = Stresszmentesen étkezni” vagy a középiskolai és főiskolai hallgatók körében nagyon népszerű „Éberség és meditáció” című kurzusai. A felnőttek gyakran kérik a „Jóga + Egészségesen az íróasztal mellett” elnevezésű munkahelyi ebédprogramot, mely, mint a neve is sejteti, ebéd előtti jógázást jelent. Az ő jóga műhelyeiben a meditációé a főszerep, Shruthi Reddy hangsúkyozza, mennyire fontos az elme és a test kiegyensúlyozottsága. A meditáció mellett szanszkrit mantrákat is recitálnak.

Kapcsolódó cikkek