Madonna képeit nézegetve egy dolog egészen nyilvánvalóvá válik: teste tökéletes. Vajon mire figyel oda testtartásánál, és hogyan vált teste ilyen gyönyörűvé? Mi az, amit másként csinál az átlagemberhez képest, hogy ennyire átlagon felüli teste van 62(!) éves korában is? Azt hiszem, mindenki olyan szép testalkatú szeretne lenni, mint Madonna. A baj az, hogy legtöbben munka nélkül szeretnének eredményeket. Munka nélkül rengeteg pénzt, erőfeszítés nélkül egészséget és jó alakot, gyakorlás nélkül hírnevet. Egy fontos alapigazság húzódik meg minden siker mögött: a kitartás.

Szabó Szilvia Jógamájá írása

napüdvözlet hírességek jóga gyakorlatok szépség

A jóga gyakorlását leggyakrabban azért kezdjük el, mert valamilyen pozitív változást remélünk elérni vele, pl. elmúlik a hátfájás, megszűnik a depresszió vagy a stressz, javul a testtartás, rugalmasabb és lazább lesz a test.

„Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.” Napoleon Hill

Manapság nagyon népszerűek a bonyolult jógapózok, ma már sokan azért kezdik el a joga gyakorlatok végzését, hogy minél több ilyet megtanuljanak. De ezek is akkor lesznek igazán elismerésre méltóak, ha könnyedén végezzük a jóga ászanák gyakorlását. Ezt látni Madonna jógagyakorlásán is.

Köztudott, hogy jógázik, és 50 év fölött is fantasztikus formában van. A tartása egyenes, nagyon szépen kidolgozott izomzattal rendelkezik, megjelenése magabiztosságot, erőt sugároz. A képen nehéz jógapózok végzése közben látható, de ezeket is elegánsan, kisimult arcizmokkal, erőlködés nélkül, könnyedén hajtja végre. Látszik, hogy nem kezdő a jógában, de szép példája, hogy hova lehet eljutni kitartó munkával.

Még ebben a nehéz jóga gyakorlat közben is látható, hogy a vállai helyesen, lazán le vannak engedve, nyaka hosszú – nem behúzott, és fejét nem lógatja előre. Pont ezzel ellentétes módon tartja magát az, aki tartáshibával küzd  a mindennapokban, hát még ha egy ilyen nehéz jógapózba kéne elhelyezkednie.

A képen látható jóga gyakorlatok közben Madonna izmai tónusban vannak, tartanak és dolgoznak, ugyanakkor elengedi belőlük a feszültséget és természetes tud maradni a tartás.

Ha a test merevebb, rugalmatlanabb, de nyújtani, lazítani szeretnénk, gyakran esünk abba a hibába, hogy még görcsösebbé válunk, amikor nekiállunk gyakorolni, mert nincs elég türelmünk fokozatosan fejlődni. Ennek eredménye, hogy még tovább rövidülnek az izmok, ahelyett, hogy megnyúlnának és tartásunk a hétköznapok során is a természetesség helyett merevvé válik.

A megoldás az, ha helyesen kitűzött célt állítunk magunk elé, betartjuk a fontos alapelveket, mint amilyen a fokozatosság, a rendszeresség, a türelem, a test korlátainak tiszteletben tartása, és ami a legfontosabb: a kitartás.

Egy kis amerikai humor és show - Madonna nem csak gyönyörű testét, de humorát is megőrizte a jóga gyakorlatok végzése közben. Nézd meg Madonnát, ahogyan napüdvözlet gyakorlatsort tanít. A gyakorlat végén többek között azt is megtudhatod, hogy hetente 6 nap jógázik legalább 20 percet, de ha csak teheti, napi két órát.

Kapcsolódó cikkek