Dr. Vaidya Priyanka egy olyan 720 éves múltra visszatekintő keralai törzsből származik, ahol a nők ájurvédikus gyógyítók voltak. Manapság az Ájurvéda elvei szerint a világ minden táján praktizálnak orvosok. Priyanka azt tanítja, hogyan lehet integrálni a különböző alkalmazásokat, az ősi tudomány és a jóga mellett a Nyugat eredményeit. 

ájurvéda egészség jóga hatásai meditáció táplálkozás
Dr. Vaidya Priyanka
ájurvédikus gyógyító

Dr. Priyanka egy köztiszteletben álló ájurvédikus gyógyító. Azt vallja, hogy a gyógynövényes olajmasszázs, az aroma- és színterápia, a jóga, a vegetáriánus táplálkozás mellett a zene, a főzés, a tánc és a testmozgás is a meditáció része lehet, mely saját gyógyító utazásuk részeként segíti az embereket a mindennapi életben. Az ügyfelei megismerkednek a különböző természetű élelmiszerekkel, valamint azok egészségben betöltött szerepével. Megtanulják, miként használhatják az ájurvédikus belső tisztító, méregtelenítő és fiatalító technikákat az egészség helyreállítása érdekében.
 
Az Ájurvéda az optimális fizikai, mentális és lelki jólét érdekében ad gyógyító és megelőző intézkedéseket. Arra tanít, hogy mindenki felelős a saját életéért és a gyógyulásáért. Dr. Priyanka azért küzd, hogy támogassák az ájurvédikus egészségügyi alapellátást Indiában az ország egész területén. A The Times of India a közelmúltban idézte egy tanszékvezető véleményét, miszerint 200 évvel ezelőtt jobb volt az egészségügyi alapellátás a vidéki területeken, mert minden háztartásban voltak helyi gyógynövények, ismerték a használatát, és megoldottak minden kisebb egészségügyi problémát.
 
Dr. Priyanka a princetoni Jóga és Egészségközpont tanára, de emellett Indiában, Európában és Amerika több városában is tart előadásokat. Emellett egy hiteles Marma-terápia gyógyító. A Marma-terápia több mint 3000 éves múltra tekint vissza. A kínai akupunktúrás kezelés elődje, eredete Vaidya Priyanka szülőföldje, Kerala. A marma energiaközpontokat jelöl, a szanszkrit szó, jelentése: rejtett, érzékeny pont.

ájurvéda egészség jóga hatásai meditáció táplálkozás
Dr. Priyanka a princetoni Jóga és Egészségközpont tanára, világszerte tart előadásokat az ájurvédikus gyógyításról. Vegán főzőtanfolyamain az erőszakmentes táplálkozást is hírdeti.


 

Dr. Priyanka a vegán étkezés híve, AUM Cuisine, vagyis Om-konyha néven saját főzőtanfolyamot indított. Azt vallja, hogy az egészséges élet az egészséges táplálkozással kezdődik. Az elmúlt évben előadásokat tartott a világ vegán csúcstalálkozóján is. Hiteles holisztikus egészségügyi orvos, aki tagja az amerikai kábítószer ellenes társaságnak is. Aktívan részt vesz számos non-profit vállalkozásban.
 
A jóga oly megnyugtató... Néha el is lehet közben aludni! A modern gyógyászati ​​ipar tett jó lépéseket – magyarázza Vaidya –, azonban meg kell értenünk, hogy a gyógyszerek szedése nem az egyetlen módja bizonyos betegségek kezelésének, ráadásul igen káros mellékhatásuk is lehet. A természetes, ájurvédikus gyógymódok és a jóga javítják a betegek egészségét, s az életstílusukat egyaránt.
 
Az egészséges állapot az elme/test kapcsolat egyensúlyán nyugszik. Csakis belső rendezettség esetén beszélhetünk testi jólétről. Ezért az ájurvédikus gyógyítók felhívása elsősorban a meditáció és a jóga gyakorlására, valamint az étrendi változtatásokra, az erőszakmentes vegetáriánus étrendre vonatkozik. Ezek segítik a betegségek megelőzését.
 

Kapcsolódó cikkek: