Az Air India hivatalos közleménye szerint az újonnan képzett személyzet minden tagjának reggel 6:30-kor jógaórákon kell részt vennie. Majdnem 400 alkalmazottat érint a rendelet. Ezzel egyidőben a Modi-kormány is nagyszabású jóga rendezvénysorozatot tervezett, ahogy a miniszterelnök fogalmazott: a jógát egy globális tömegmozgalommá kívánja tenni. 

hírességek jóga világnapja egészség hírek india
 
A pilóták és a légi utaskísérők képzési programjába azért vezettük be a jógaórákat, mert úgy gondoljuk, hogy a jóga mellé egyfajta fegyelem is társul, segíti a munkahelyi együttműködést, és stresszoldó hatása is van – mondta a légitársaság egy magas rangú vezetője.

Narendra Modi, aki nemcsak vegetariánus, de maga is naponta jógázik, nagyon komolyan veszi a jóga népszerűsítését. Azt is elmondta, hogy kevés alvásra van szüksége, és képes sokáig dolgozni. A Jóga Világnapja (Nemzetközi Jóganap) az ő kezdeményezése. Köztudott, hogy kormányalakításkor kinevezett egy minisztert, akinek a hagyományos gyógymódok és gyógyszerek valamint a jóga a területe. Május 28-án Mr. Modi a közösségi médián keresztül kérte fel újra az indiaiakat, hogy segítsék elő az első Nemzetközi Jóga Nap sikerét.
 hírességek jóga világnapja egészség hírek indiahírességek jóga világnapja egészség hírek india
A Miniszterelnöki Hivatal körlevelet küldött minden magas rangú munkatársnak, és külön felkérte őket a jóga világnapi rendezvényen való részvételre. A 35 perces jóga demonstrációs programra 35.000 embert várnak. A június 21-i fővárosi szabadtéri jóga programon maga a miniszterelnök is részt vesz majd. A kormánytisztviselők a gyakorlás elősegítése érdekében képzési DVD-t és füzeteket kaptak azzal a megjegyzéssel, ha napi 15-20 percet gyakorolnak, akkor jól felkészülhetnek a nagy napra, és ez a jó tapasztalat majd a saját hasznukra válik.