India legdrágább filmje, a Baahubali hatalmas kasszasikerré vált. „Az elme és a test fitt a jógával” – hirdeti a ma leghíresebb film, a Baahubali csapata. Két színész egyébként is elkötelezetten jógázik: Tamannaah Bhatia, aki egy harcos hercegnőt személyesít meg, és az egyik férfi szereplő, Tusshar Kapoor. Ők már a film megjelenése előtt útjára indították Bollywood ünnepelt jóga szakértőjének, Payal Gidvaninak a könyvét, melynek az írónő azt az alcímet adta: Komplett útmutató jóga nők számára.

film india jóga hatásai hírességek
Színészek Payal Gidvani jógás könyvének bemutatóján.

Baahubalit már nemcsak Indiában, de Amerikában, Kanadában, Nagy-Britanniában és még jó néhány országban bemutatták. A rendező, S.S. Radzsamouli biztos volt abban, hogy történelmi filmeposza a közönség számára egy vizuális lakoma lesz. Szinte hihetetlen, de ez a látványos indiai film, mely az elvesztett trónjáért harcoló legendás hősről szól, az amerikai TOP 10-be is bekerült. A Guardian pedig így méltatta: csaknem tökéletes az egyensúly az akciók és a poézis között.

A gyönyörű Tamannaah – Payal Gidvani segítségével – már a forgatás előtt is jógázott, s elmesélte, hogy óriási különbséget tapasztalt, egyfajta holisztikus érzést: „A jóga az egyetlen tevékenység, amely segít, hogy ne csak fizikailag, hanem mentálisan is jól érezzem magam. Szóval nagy híve vagyok a jógának, olyan napi rutin számomra, mint a fogmosás.”

Tusshar első tapasztalatai nem voltak pozitívak, de később rátalált az ízére: „Úgy érzem, a jóga felszabadít, magabiztosabbá és nyugodtabbá tesz, teljes békét ad. Ez engem nagyon rugalmassá tesz, ezért soha nem fogom abbahagyni.”