Jerry Hall a '70-es évek legnépszerűbb szupermodelljeként vált ismertté. 1977-99 között Mick Jagger társa volt, négy közös gyermekük van. Már elmúlt 61 éves, és még mindig kifejezetten gyönyörű. Ráadásul soha nem feküdt a plasztikai kés alá. Ájurvédikus gyógyszereket használ, és rendszeresen jógázik. Saját oktató jóga DVD-je is megjelent. 

Jerry Hall annak idején Mick Jagger társaként és híres szupermodellként is a figyelem középpontjába került. Sok riportot készítettek vele. Nem is rejtette véka alá a korai fájdalmas éveket. Rendkívül nehéz gyermekkora volt.

Mondhatni, Jerry Hall nem véletlenül került kapcsolatba a jógával. Érthető, hogy felnőttként a belső egyensúlyt és az elme nyugalmát kereste.

Az erőszak erőszakossá tesz 

Jerry Hall beszélt nehéz gyermekkoráról, amelyben az alkoholista, erőszakos, drogfüggő apa sokszor annyira megverte őt és négy testvérét, hogy „csontokat tört”. Az anyja meghalt, amikor csecsemő volt. Texasban, egy ipari városban nőtt fel. Az apja teherautó-vezető volt, aki egy fiút szeretett volna, ezért lányainak fiú neveket adott. 

Apját sajnos az erőszakosság jellemezte. Robbanó vegyi anyagokat kellett szállítania sokfelé, és amikor hazament, sokszor brutálisan viselkedett. Szörnyű nevelés volt ez, de megpróbálom megérteni, miért lett ilyen ember – mondta Jerry Hall. – Meggyőződésem, hogy az erőszakkal kapcsolatos munkája vezette az ital és az agresszió felé.

16 éves korában Hall elmenekült. Egyirányú jegyet vett Párizsba, ott kezdett új életet, és a siker hamarosan elérte.

Jerry Hall titka

Alig múlt húsz éves, és a divatszakmában rekordot állított fel: addigra már 40 magazin címlapján szerepelt. Ellentétben a sok hírességgel, soha nem vette igénybe a kozmetikai sebészeti beavatkozást. Szerinte a jó közérzet a test és a szellem közötti egyensúlytól függ.

Ezért mindig is előszeretettel fogadta a gyógynövényeket, a speciális étrendet és a jógát. Jerry Hall a világ legrégebbi holisztikus gyógyító rendszerét, az ájurvédát és a jógát nevezte meg, amikor tartós szépsége titkáról faggatták. Szerinte ez a két dolog minden nő számára fontos lenne.

Amikor megértette az ősi indiai gyógymód, az ájurvédikus gyógyászat lényegét, rögtön elfogadta. Saját bevallása szerint évente kétszer igénybe is veszi, ahogy ő fogalmazott: ez a gyógymód „egyensúlyt teremt” a szervezetében.

"Már 30 éve csinálom, hiszem, hogy ez rendkívül hasznos." 

Ájurvédikus orvosa a gyógynövények mellett tanácsokkal látja el az étkezéssel kapcsolatban. Felhívja a figyelmét arra is, mi az, amit el kell kerülnie. Jerry Hall emellett az olajos masszázst is kedveli, mert az méregteleníti a szervezetet.

  
„Imádom a jógát!”

Néhány éve ezt nyilatkozta Jerry Hall egy BBC interjúban. A jóga DVD-jét a fizikai fittség és a lelki jólét szellemében készítette. Tanárával együtt mutatják be a gyakorlatokat. A jóga ősi rendszerének és a nyújtógyakorlatoknak a kombinációja ez. 

Ugyanakkor a szupermodell is előtérbe került a képeken. Több kritika is érte. Például ilyen megjegyzések: Csodálom, miért használ Jerry Hall annyi kozmetikumot. Háromárnyalatú szemhéjfesték és szemöldökfény, nem is beszélve a fényes rúzsról! És miért nem köti össze a haját?

Egy vásárló így kommentálta a DVD-t: Nem túlságosan bízom az olyan gyakorló videókban, amelyeket hírességek támogatnak, de most hasznos volt Jerry Hall bemutatkozása. Stresszoldó.

 
Összefoglalva

Amit egy híres ember tesz, azt sokan követik. Ilyen szempontból is jó a jóga népszerűsítése. Két eredménye is van Jerry Hall jógázásának. A magánéletét a jóga pozitívan befolyásolta.

Aki pedig ismeri borzalmas gyermekkorát, és látja, hogy 61 évesen is ragyogóan néz ki, annak talán könnyebben felkelti az érdeklődését a jóga tudománya. Amit egy jógáról szóló komoly előadás esetleg nem ért volna el.