Felvetődik a kérdés, amit akár napi szinten feltehetünk: mit igyunk? Hiszen tudjuk, testünk több mint fele vízből áll és hallottuk eleget, ha úgy tetszik, a csapból is az folyik, hogy napi 2-3 liter folyadék-fogyasztás javasolt...

táplálkozás egészségA csapból kerületenként változó minőségű víz folyik, bár régen meg se fordult a fejünkben, hogy fizetni kell egyszer a vízért. Manapság a bevásárló-központból cipekednek az emberek és fizetnek a palackozott vízért, melyek ráadásul nem is biztos, hogy valódi ásványvízzel töltöttek.

Mi tehát a megoldás?

Javasolni szeretnék alternatívát: kössük össze a kellemeset a hasznossal. Mozduljunk ki a városból és vegyünk célba egyet a város-közeli forrásokból, járjunk egyet az erdőben, és a végén töltsünk meg pár palackot a kristály-tiszta és ásványi anyagokkal teli, mindezek tetejébe pedig ingyenes forrásvízből. A séta során az elemek is feltöltenek energiával: földanya meggyógyít, a szél kifújja belőlünk a fájdalmat és a nap feltölt új életerővel. Ezen mondatokat mantrázhatjuk is a sétánk közben, és fizikailag és lelkileg is töltődhetünk az erdőben. A végén pedig a forrásvíz segítségével vihetjük haza a természet erejét. 

Ha esetleg gyógyfürdőben járunk, akkor se felejtsük el megtölteni a palackjainkat az ívóvíz táblával megjelölt csapokból (de ne a mosdó-csapból). :)

Tény, hogy a gyógyvizeknek, forrásvizeknek van általában némi mellékíze, de ez elhanyagolható a gyógyhatásukhoz képest. Ráadásul mindez ingyen...

Egészségünkre!

Forrásvíz lelőhelyek, melyekre érdemes rákeresni a neten: Béla király kútja, Városkút, Lajos-forrás a Pilisben

Molnár Szilvia tollából