Hogy valami mennyire begyöpesedett vagy éppen életszerű, az a környezethez való alkalmazkodóképességgel mérhető. A jóga tudománya éppen ennek a rugalmasságnak köszönheti az évezredeken átívelő továbböröklődését. A jóga gyakorlása által nem csak a test, de a gondolkodás is rugalmassá válik. Lám, a jóga az okostelefonok világát is lereagálja.

Mondhatnánk, hogy könyvből vagy tévéből nem lehet elsajátítani a jógát. Az igazság az, hogy az ősi jógaírások ezt az állítást alá is támyasztják. Ennek ellenére most egy egészen életszerű jóga kezdeményezés indul. Thaiföldön ingyenesen elérhető és letölthető lesz az az internetes jógaprogram, melyet nemrégiben indítottak el indiai szakemberek. A jóga világa nem fél a jóga elkorcsosulásától, mert az igazi jógik a felsőbb elrendezésben és védelmezésben, nem pedig politikai erőmenonstrációban hisznek. Az igaz mindig megtalálja az útját. Mint a búvópatak. Néha eltűnhet, de aztán a megfelelő helyen és időben újra előtör. Nincs az az emberi erő, amely megállíthatná a világ nemes igazságának felszínre törését és továbböröklődését.

hírek india jóga gyakorlatok

Ha valaki elhivatott jógagyakorló szeretne lenni, akkor rájon, hogy az online jóga tulajdonképpen egy kedvcsináló rendszer, s a komoly eredményhez valóban szakavatott tanítók mellett érhetők el. A Nemzetközi Jóganap elsöprő sikert aratott Bangkokban is. A thaiföldi online jógaprogram iOS és Windows verziója is hamarosan megjelenik, és alkalmazása könnyen hozzáférhető lesz mobiltelefon vagy tablet, laptop segítségével bárhol az országban.

Ez egy praktikus megoldás minden jóga gyakorlónak – jelentette ki az indiai nagykövetségen dr. Harsh Vardhan miniszter. A jóga 5000 éves indiai fizikai, mentális és lelki gyakorlat, melynek célja, hogy pozitív módon alakítsa a test és lélek kapcsolatát, olvashatták a téma iránt érdeklődők. Az egyszerű jógagyakorlatok hindi, angol és thai nyelven követhetők.

A mobil app elindítását V. Ravi Kumár híres könyve is segítette, mely „Jóga: Bharata felbecsülhetetlen ajándéka” címmel jelent meg. A nagykövetségi fogadáson a szerző is ott volt. 

Hasonló írások

A jóga a szív felé tartó szent ösvény

Egy guru gondolatai a jógáról

Jóga világnapja cirkuszi bohócok nélkül

A cukorbetegség természetes kezelése

Paul McCartney a Húsmentes Hétfőért