Wanitha Ashok, fitness és jóga tanár. Egyben környezetvédelmi aktivista, aki újrahasznosított anyagokkal tervez kézműves foglalkozásokat, hogy segítse az otthon élő nőket. Népszerű show műsora egy helyi hírcsatornán érhető el, fitness szakértőként számos rádióállomás vendége. Úgy tűnik, fáradhatatlan. Bangalore-ban bevezetett sok új fitneszprogramot is. Egy polgárőr, aki támogatja a különböző társadalmi és környezetvédelmi célokat. Kifejlesztett egy aerobik edzést azok számára, akik tolószékhez kötöttek.

szépség hírességek helyes testtartás egészség fitness
Wanita Ashok indiai fitness guru

A jóga kellemes élménynek tűnik, de ez több annál, mint a divatot követve azt mondani: én is jógázom – figyelmeztet. – A legtöbb rendszeres jógázó, esküszik rá, és náluk nem helyettesíti a jógát semmilyen más rutin. Jó edzés időseknek és az olyan embereknek is, akik épp lábadoznak valamilyen betegség után.
A jóga nagy rugalmasságot ad. Mivel az ászanák általában 2-3 percig vagy tovább tartanak, az izmok és az ízületek is részt vesznek a nyújtásban és a teljes körű mozgásban. Ez elősegíti a fokozott oxigénellátást, és tápanyagokkal táplálja a dolgozó izmokat és ízületeket. A légzőgyakorlatok erősítik a szívet és a tüdőt. Heti  2-3 húsz perces kardióedzés jó a szívnek. 
Az egészséges és fitt élet érdekében személy szerint azt tanácsolom, hogy napi vagy heti rendszerességgel változtassanak a berögzült mozgásokon. Érdemes kipróbálni többek között a kerékpározást, az úszást, a kocogást, vagy egy sor más dologgal meglepni a szervezetet. Ez segíteni fog karcsúbbá, erősebbé, fittebbé válni.

Minden városban vannak edzőtermek, de az általam javasolt mozgáskultúra elérhető mindenki számára, függetlenül attól, ki hol él. Számos passzív edző gép van a piacon, de ez többnyire kidobott pénz, mert nem ad egy jó kardió edzést. A jóga gyakorlatok otthon is végezhetőek, én például azért használom az egyszerű kellékeket, mint a törölközők és botok.

Wanitha Ashok egészséges vegetariánus életmódra is inspirálja az embereket. Felismerve a quinoa, a napraforgómag és a sárga sütőtök előnyeit, elérhetővé teszi azokat a városban mások számára is. Wanitha különböző civil szervezetek önkéntese, újrahasznosított anyagok kézműves tervezője. Egy környezetvédelmi aktivista, aki a maga módján, kiállításokon mutatja be a 70 féle módon készült ajándéktárgyakat. Az előny kölcsönös. Ez megtanított, hogy hálás legyek azért, amim van. Legyen az a lábam vagy a szemem – mondta.

Aranyat érő fitness tanácsok

  • Tempós séta 40 percig az egyik legjobb és legegyszerűbb gyakorlat. Nem kell hozzá tornaterem. Ha ez sok egyhuzamban, akkor néhány perc is jobb a semminél.

  • Ha a munkája íróasztalhoz köti egész nap, keljen fel, és járjon körbe a kollégái között, hogy az izmokat nyújtsa. Sétáljon a társai között, beszélgessen velük, a kérdéseket és problémákat ne telefonon vagy e-mailben vitassa meg.

  • Ha emeleten dolgozik, ne használjon mindig liftet. Növelje a távolságot, amit elért. Utána lassan kezdheti a másik változtatást: például kettesével szedni a lépcsőt, felgyorsítani a felfelé menetelt.

  • A helyes testtartás nagyon fontos az irodai munkában. Próbáljon néhány egyszerű nyújtó gyakorlatot is megtanulni, amit el tud végezni az asztalánál.

  • Több háztartásbeli úgy véli, hogy neki elég mozgást jelent a gyerek körüli teendő és a házimunka. Ez nem igaz. Az nem erősítő edzés, nem ad megfelelő rugalmasságot, és a neuromuszkuláris integráció a kor előrehaladtával csökken. A neuromuszkuláris integrációt a védikus testgyakorlatok jelentik, melyek az elme és a test koordinálását, helyes működését, annak beépítését segítik az élet minden szintjén.

Kapcsolódó cikkek